JANE AUSTEN'S BOOK CLUB



2007 yılı yapımı, Robin Swicord filmi. Linkleri ararken öğrendim ki, yönetmenimiz, daha çok senarist olarak kariyer yapmış. 'Bir Geyşanın Anıları', 'Aşkın Büyüsü' gibi filmlerin senaristi.

Konusu,Kaliforniya'da yaşayan beş kadın ve tanıştıkları bir erkek, Jane Austen kitapları konusunda tartışmaya başlarlar. Tartışma öyle bir noktaya gelir ki, oyunu sürdürmeye kararlı bu altı kişi 21. yüzyılda Austen'in kitaplarını kendi ilişkilerinde sahnelemeye başlarlar. Sylvia 20 yıl sonra kocası onu üç çocuğuyla terk ettiğinde şok geçirecek, en iyi arkadaşı Jocelyn kendisini köpeğiyle birlikte yapayalnız bir hayat süren kadın olarak bulacak, Fransızca öğretmeni Prudie kocası dışında başka bir adama tutkuyla bağlanacak, bir çok defa evlenmiş Bernadette mutluluk için bir şans daha arayacaktır. Genç bilimkurgu fanı Grigg ise beş romanın tek erkek kahramanı olacaktır. olarak özetleniyor link verdiğim sitede. Anladığım kadarıyla, bu özet de filmin fargman notundan çevrilmiş. Biraz daha ek yapmak istiyorum ben bu özete. Bir kadının eşi tarafından aldatılması ve terk edilmesi sonrasında, yakın arkadaşlarının onu kapandığı yataktan çıkarmak için buldukları kitap klübü oluşturma fikri üzerine kurulmuş film. Birbirinden farklı karakterler Jane Austen'in 6 kitabını seçiyorlar ve her ay birinin üstlendiği kitap konuşmalı ev toplantılarında biraraya geliyorlar. Biz de bu süreçte kahramanların özel hayatlarındaki gelişmeleri takip ediyoruz falan filan.
Güzel bir fikir, ama alelacele işlenmiş bir süreç gibi geldi filmi izlerken bana.Bazı karakterleri tam da anlayamadan bitiyor sanki film. Bir odaktan diğerine savruluyor ve film bittiğinde, iki ya da üç karakter hariç, diğerleri, nasıl desem, figürana dönüşüyor gibi. Yine de izlemesi keyifli bir film. Bir de, bizim buralarda pek olmayan bu kitap klübü fikri pek hoşuma gittiğinden sevdim sanırım.

Oyuncular, Jocelyn karakterinde Maria Bello ;Prudie karakterinde, Emily Blunt; Bernadette karakterinde,Kathy Baker; Sylvia karakterinde, ,Amy Brenneman; Allegra karakterinde, , Maggie Grace ve klübün tek erkek katılımcısı Grigg karakterinde, Hugh Dancy.

Ancak, bu sefer fragman bulamadım, iyi mi?

2 yorum:

  EKMEKÇİKIZ

28 Kasım 2008 23:14

Bu filmin, kitabı da varmış, bugün gördüm tesadüfen.
Yine tesadüfen, yeni başladığımız kitap kulübünün bu ayki konusu olan kitabı almak için kitapçıya uğradığımda.
Hani derler ya, hayat mı sanatı izler, sanat mı hayatı? O hesap işte.:))

  depo

29 Kasım 2008 10:06

bence, ekmekçikız sanat dolu bir hayat geçirdiği için bu durumu farkedip bu soruyu sorabiliyor:)

bu arada, ikidir rastlıyorum yazı ya da yorumlarında. bu kitap kulübü nedir kuzum?:) tikkatimi çekip duruyor. meraktayım yani:)