BECOMİNG JANE- AŞKIN KİTABI





Yine bir 2007 yılı yapımıfilm var efendim bu gönderimizde de. Bu durum sanırım film biriktirmeye başlama kararımın alındığı yılın, o yıl olmasından kaynaklanıyor.

Yönetmenimiz, Julian Jarrold .

Yazdığı romanlarla çağımızda çok izlenen filmlere kaynaklık etmiş olan Jane Austen'in özyaşam öyküsünden bir kesit sunuyor film bize. Austen'in Austen olma yolunda yaşadıklarını anlatıyor ya da.


Jane Austen aşka inanmaktadır. Anne ve babası onun 1795 İngiltere’sinde adet olduğu üzere, para karşılığı bir evlenme yapmasını arzular. 20 yaşındaki Jane büyüleyici, genç bir İrlandalı olan Tom Lefroy ile tanıştığında, zekası ve cüretkarlığı genç kızın merakını uyandırır. Jane, Lady Gresham’ın yeğeninin teklifini geri çevirip, ailesinin otoritesine ve sosyal adetlere karşı gelebilecek mi? BECOMING JANE’de, edebi dehanın basamaklarındaki genç bir kadının, hayatını ve eserlerini aşk için riske atması anlatılıyor


Austen'in , sonu hüsranla biten büyük aşkının hikayesi filmin konusu. Austen'i hakkında bir türlü kesin yargıya varamadığım, sevip sevmediğimden, beğenip beğenmediğimden emin olamadığım Anne Hathaway canlandırıyor. Umutsuz ve omurgasız aşkı Tom Lefroy'u ise, James McAvoy. Kendisi filmde birey olmayı beceremeyen,asalak ve fekat hovarda olduğu kadar romantik ,bu özelliğiyle de kızın hayatını mahveden- ki tartışılır tabii. Sonuçta o kız, Jane Austen oluyor- erkek karakterinde pek başarılı.

Filmde, özel olarak hayran olduğum İngiltere taşrasından güzel fotoğraflar var.

Güzel mekanlar, güzel insanlar, güzel bir aşk ve güzel bir 'bir kadının ayakları üstünde durmayı becermesi' hikayesi var.

Zaten başka da bir şey umarak izlemediğim bir film olduğu için, beğendiğim bir film diyelim, geçelim...

Buyrun,bu da bir kolaj filmden...

3 yorum:

  EKMEKÇİKIZ

27 Kasım 2008 22:45

Geçen sene Jane Austen muhabbeti yapmıştık, bloglararası. Bu film o konuyu ateşlemişti, sanırım.
:)

  depo

28 Kasım 2008 08:40

evet evet evet:) o zaman bulmuştum ben de.sonra da ilk jane austen okumamı yapmış idim :) sonra da okuduğum kitabın filmini de izledim. onu da yazarız:)

  crazy_girl

2 Ağustos 2009 23:31

hiç sevmem bu kızı her yeri silikon yapmacık irenç bi tip bnce